Yohann Ory, designer-şef, Dacia: Echipa centrului de design de la Bucureşti va creşte în 2022, productivitatea a crescut în ultimii doi ani. De la 36 de designeri, echipa centrului Renault va creşte la 40 până la finalul anului, în condiţiile în care volumul proiectelor este tot mai mare

Autor: Bogdan Alecu 03.03.2022

Industria auto se schimbă puternic şi diferit, iar fiecare regiune a Globului vine cu propriile tendinţe, motiv pentru care şi volumul de muncă al designerilor a crescut.

„Echipa se schimbă în Bucureşti, suntem o echipă mare cu sedii la Bucureşti şi Paris. Angajăm, echipa creşte, proiectele care vin aici sunt tot mai multe, volumul de muncă a explodat şi angajăm. Echipa din Bucureşti are în prezent 36 de angajaţi şi ţelul este să trecem de 40 până la finalul anului, dar oamenii vin de peste tot, inclusiv din Rusia. Vom aduce oameni şi din Rusia, talente, nu de la AvtoVaz, dar vrem să recrutăm cei mai buni designeri. Sunt 23 de naţionalităţi în echipă“, a spus Yohann Ory, chief, Dacia Design Studio.

El a subliniat că munca de acasă a designerilor a influenţat pozitiv eficienţa, însă elementele de inspiraţie pentru designeri s-au redus, iar pandemia a influenţat modul în care sunt proiectate automobilele.