Aerostar Bacău, producător de componente pentru avioane, a avut anul trecut afaceri de 376 milioane lei, în creştere cu circa 30% faţă de anul anterior

Autor: Miruna Diaconu 03.03.2022

Compania produce atât produse de aviaţie, cât şi sisteme pentru apărare, iar 46% din elementele fabricate merg către piaţa europeană

Aerostar Bacău, producător de componente pentru avioane, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 376 milioane lei, în creştere cu circa 30% faţă de anul anterior, conform rezultatelor preliminare publicate de companie.

Totodată, anul trecut, compania care activează în Bacău a avut un profit net de circa 60 milioane lei, plus 55% faţă de anul anterior.

Conform raportului privind rezultatele preliminare din 2021, circa 65% din cifra de afaceri realizată a venit din vânzările la export. Aerostar Bacău trimite cea mai mare pondere  din producţie către Europa, mai exact, peste 46% din cifra de afaceri vine din vânzările către ţările europene. Circa 35% din cifra de afaceri provine din vânzările locale ale produselor.