Invazia Rusiei în Ucraina. BNR: Expunerile băncilor sunt reduse în privinţa contrapartidelor cu Rusia sau Ucraina. Nu există credite acordate, iar depozitele atrase au o valoare modică de 17,9 mil. lei pentru Rusia şi 40,7 mil. lei pentru Ucraina. BNR susţine că nu s-au identificat elemente reprezentând vulnerabilităţi directe, care ar putea afecta băncile româneşti

Autor: Claudia Medrega 03.03.2022

♦ Nicio bancă din România nu are participaţii directe de capital cu origini în Ucraina sau Federaţia Rusă, conform băncii centrale.

Expunerile instituţiilor de credit prezente pe pia­ţa bancară româ­neas­că sunt reduse în ceea ce priveşte con­tra­partidele cu Rusia sau Ucraina, a transmis BNR la solicitarea ZF.

„Nu există credite şi avansuri în sold acordate, iar depozitele atrase au o valoare totală modică de 17,9 mil. de lei pentru Rusia şi 40,7 mi­l. lei pentru Ucraina (dec. 2021)“, a ex­plicat BNR. Astfel, expunerea cu­mu­lată a băn­cilor ro­mâneşti pe par­tea de de­pozite pen­tru Rusia şi Ucraina este de 58,6 mil. lei (circa 12 mil. euro).

Nicio bancă din România nu are participaţii directe de capital cu ori­gini în Ucraina sau Federaţia Rusă, a mai transmis banca centrală pentru ZF.