Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurări: UNIQA urmăreşte dezvoltarea activităţii în 2022 pe segmentele nonauto, asigurări de viaţă şi face demersuri pentru noi soluţii pe asigurări de garanţii şi săntăte

Autor: Mircea Nica 03.03.2022

Cele două companii, parte a grupului Uniqa, cu activitate pe zona asigurărilor generale şi pe asigurări de viaţă au încheiat 2021 cu prime brute subscrise de 102,2 mil. euro, în creştere cu 8,9% faţă de 2020. Profitul brut cumulat a ajuns la 5 mil. euro, în creştere cu peste 66%.

Uniqa România, compusă din do­uă companii care aparţin grupului aus­triac Uniqa, urmăreşte extinderea busi­nessului, asigurările de garanţii repre­zentând un segment pe care Uniqa vrea să dezvolte soluţii, a transmis Paul Cazacu, CEO al Uniqa Asigurări.

„Pentru Uniqa, 2021 a fost un an de transformare majoră. Am trecut la o nouă etapă în evoluţia companiei, iar acest lucru s-a văzut la nivelul mo­du­lui în care ne organizăm şi gândim strategia, poziţionând clientul în centrul tuturor acţiunilor. Noul nostru model de afaceri este organizat pe trei paliere, adresând nevoile specifice fie­cărui segment: Retail, Corporate & Affinity şi Bancassurance. Uniqa ur­măreşte, mai departe, obiectivele de creş­tere durabilă, cu planuri am­bi­ţioase pentru dezvol­ta­rea activităţii in 2022 pe segmentele de asigurări nonauto şi asigurări de viaţă“, a declarat Paul Cazacu, CEO Uniqa Asigurări.