Subscrieri totale de 2,2 mld. lei pentru Euroins România în 2021. Euroins Insurance Group, grupul-mamă al Euroins România, este prezent în Ucraina, Belarus şi Rusia

Autor: Mircea Nica 04.03.2022

♦ Activele consolidate ale EIG, din Ucraina, Belarus şi Rusia au o pondere de 4% din totalul activelor grupului ♦ Conflictul dintre Rusia, şi Ucraina este dificil de evaluat, dar nu va afecta stabilitatea financiară a grupului Euroins Insurance Group, se arată în raportul grupului bulgar Eurohold.

Euroins România, parte a Euroins Insurance Group (EIG), care aparţine grupului bulgar Eurohold, a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 2,2 mld. lei (888 mil. leva), consemnând un avans semnifi­cativ de 67%, faţă de anul 2020, potrivit informaţiilor publicate în raportul grupului.

În ceea ce priveşte volumul subscrierilor pe zona RCA, Euroins România a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise pe RCA de 2,1 mld. lei, cu peste 68% mai mult faţă de anul 2020. Această linie de business continuă să fie dominantă în portofoliul companiei, ponderea fiind de 96%.

„Pe data de 17 sep­tembrie, City Insurance a încetat să mai emită poliţe de asigurare. Având în vedere starea de faliment a City Insurance, piaţa a reacţionat printr-o creştere semni­fica­tivă a tarifelor RCA. Începând cu data de 24 sep­tem­brie, Euroins Ro­mâ­nia a imple­mentat noi tarife la po­liţele RCA, cu 26% mai mari de­cât cele practicate până atunci. Din data de 1 octombrie, compania a imple­men­tat un nou sistem de comisionare a brokerilor, care a rezultat într-o scădere cu 4% a comisionului mediu oferit brokerilor“, se arată în raportului Eurohold.