Oficialii ucrainieni: Rusia a terminat cea mai mare parte a rezervelor operaţionale

Autor: Petru Mazilu 04.03.2022

Reprezentanţii armatei din Ucraina susţin că ruşii „au terminat cea mai mare parte a rezervelor operaţionale”, potrivit Sky News.

Militarii ucraineni au oferit în permanenţă actualizări ale evoluţiilor din războiul cu Rusia, inclusiv detalii despre mişcările trupelor inamice. În ultima actualizare, cei de la Kiev spun că Rusia şi-a terminat cea mai mare parte a rezervelor operaţionale şi acum aşteaptă trupe şi resurse suplimentare de la diviziile din sud şi est.

Conducătorii armatei ucrainene anunţă că Moscova este concentrată pe încercuirea capitalei Kiev şi pe slăbirea rezistenţei.

În acelaşi timp, oficialii admit că Rusia a reuşit să încercuiască Mariupol. Oraşul port din sudul Ucrainei nu are apă, electricitate şi legături feroviare cu exteriorul ca urmare a atacului „neobosit” al ruşilor din ultimele zile.

Militarii ucraineni adaugă că Rusia se pregăteşte pentru debarcarea soldaţilor la Zatoka, la Marea Neagră.

„În Marea Neagră un grup naval al ocupanţilor ruşi a fost scos din baze cu scopul de a lovi forţele navale ucrainene. În acelaşi timp, inamicul continuă să pregătească debarcarea de la Zatoka”, scrie în anunţul făcut de partea ucraineană.