Wall Street-ul deschide pe minus ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Minus 1% pe indicii Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq 500. Petrolul, creştere de 5%

Autor: Eduard Ivanovici 04.03.2022

Indicii americani Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite înregistrau scăderi de circa 1% la 20 de minute de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street din 4 martie.

Preţul petrolului West Texas Intermediate afişa o creştere de 5%, iar aurul raporta un avans de 1,3%, potrivit MarketWatch. Evoluţiile vin, de asemenea, în anticiparea majorării ratelor de dobândă de către Rezerva Federală din Statele Unite.

Dinamica vine după ce, mai întâi, pieţele din Asia au închis pe minus sesiunea de astăzi, urmate pe acest trend de bursele europene. Astfel, indicii Nikkei 225 din Japonia şi Hang Seng din Hong Kong s-au depreciat cu 2,2%, respectiv 2,5%, urmaţi de CAC 40 din Paris şi indicele milanez FTSE MIB, cu declinuri de 3,1%, respectiv 4,6%, la 16:50, ora României.

Scăderile sunt influenţate de escaladarea conflictului armat ruso-ucrainean. În noaptea dinspre 3 spre 4 martie, trupele armatei ruse au capturat cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Astăzi, organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că 331 de civili au murit în urma invaziei ruseşti.