Americanii anunţă că Ucraina a primit deja echipamente militare de 240 mil. dolari din pachetul total de asistenţă de 350 mil. dolari

Autor: Dorin Oancea 04.03.2022

Cea mai mare parte a pachetului de asistenţă de securitate de 350 de milioane de dolari al SUA a fost livrată Ucrainei, a declarat un înalt oficial al apărării, la o săptămână după ce a fost aprobat oficial de Casa Albă, scrie CNN.

Aproximativ 240 de milioane de dolari din pachet au ajuns în Ucraina, iar restul ar trebui să ajungă în câteva zile, poate săptămâni, "dar nu mai mult", a declarat vineri oficialul. Componentele care au fost deja livrate, inclusiv "cele mai necesare capacităţi, cum ar fi capacităţile antiblindate".

Ucrainenii pot "utiliza în mod competent" majoritatea echipamentului militar trimis, a declarat oficialul.

De asemenea, SUA a coordonat furnizarea de asistenţă de securitate din partea altor ţări. În total, 14 ţări au contribuit cu asistenţă de securitate pentru Ucraina de la invazia Rusiei, dar oficialul a refuzat să enumere ţările.

Comandamentul european al SUA îşi foloseşte reţeaua de legătură cu aliaţii şi partenerii pentru a se coordona "în timp real" pentru a trimite materiale în Ucraina, a precizat oficialul.