Preşedintele Joe Biden a discutat cu omologul său polonez Andrzej Duda şi i-a mulţumit pentru că Polonia a primit deja 700.000 de refugiaţi ucraineni

Autor: Mihai Draghici 04.03.2022

Preşedintele american, Joseph Biden, a reafirmat, într-o conversaţie cu omologul său polonez, Andrzej Duda, angajamentul Statelor Unite de protejare a tuturor statelor membre NATO şi a mulţumit Poloniei pentru primirea a 700.000 de refugiaţi ucraineni.

"Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre reacţia ţărilor noastre, în strânsă coordonare cu aliaţii şi partenerii, la invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, inclusiv despre eforturile în curs pentru a impune consecinţe severe asupra Rusiei. Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Poloniei şi a tuturor aliaţilor noştri din NATO. A salutat parteneriatul Poloniei prin găzduirea a 9.000 de militari americani, inclusiv 4.700 de militari suplimentari transferaţi acolo în ultimele săptămâni pentru a oferi asigurări aliaţilor de pe flancul estic, pentru a descuraja agresiunea rusă împotriva NATO şi pentru a fi alături de colegii polonezi în scopul menţinerii securităţii şi stabilităţii Europei", anunţă Preşedinţia SUA, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Preşedinţii Joseph Biden şi Andrzej Duda "au afirmat angajamentul faţă de poporul Ucrainei", inclusiv importanţa furnizării urgente de asistenţă umanitară. "Preşedintele Biden i-a mulţumit preşedintelui Duda şi poporului Poloniei pentru ospitalitatea manifestată prin găzduirea şi ajutarea a aproape 700.000 de ucraineni şi alţi cetăţeni care au fugit până acum", subliniază Preşedinţia SUA.