Vizită surpriză: Vladimir Putin s-a întâlnit cu premierul Israelului pentru a discuta conflictul din Ucraina

Autor: Mihai Draghici 05.03.2022

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit sâmbătă după-amiază, la Kremlin, cu premierul Israelului, Naftali Bennett, discuţiile referindu-se la conflictul militar din Ucraina.

Naftali Bennett efectuează o vizită scurtă la Moscova, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Interfax. "Discută despre situaţia din Ucraina", a precizat Dmitri Peskov.

Guvernul israelian a confirmat că Naftali Bennett se află la Moscova. "Premierul israelian a decolat dimineaţă spre Moscova, ca urmare a conversaţiei cu Vladimir Putin de miercuri", a comunicat Biroul premierului israelian, citat de cotidianul The Times of Israel. Naftali Bennett este însoţit la Moscova de ministrul Locuinţelor, Zeev Elkin, de Eyal Hulata, consilierul pentru Siguranţă Naţională, şi de consilierul pentru Afaceri diplomatice, Shimrit Meir.

Naftali Bennett i-a transmis în urmă cu câteva zile preşedintelui Vladimir Putin disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Guvernului israelian, la începutul conflictului militar, să medieze eventuale negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.