Schimbare de ştafetă la şefia Raiffeisen: Zdenek Romanek are undă verde de la BNR să preia conducerea Raiffeisen Bank România

Autor: Claudia Medrega 07.03.2022

♦ Olandezul Steven van Groningen îşi încheie mandatul după 20 de ani la conducerea Raiffeisen ♦ Zdenek Romanek a fost în ultimii şase ani vicepreşedinte pe retail la subsidiara grupului austriac Erste din Slovacia (Slovenska Sporitelna).

Zdenek Romanek a fost autorizat de BNR şi a preluat astfel oficial mandatul de pre­şedinte şi CEO al Raiffeisen Bank Româ­nia, a cincea cea mai mare bancă locală.

În noiembrie 2021, în urma unui pro­ces de selecţie internaţional, grupul aus­triac Raiffeisen Bank Interna­tional (RBI) l-a de­semnat pe cehul Zdenek Romanek pentru pre­lua­rea funcţiei de CEO al Raiffeisen Bank România. An­te­rior, el a fost în ultimii şase ani vice­pre­şedinte pe retail la subsidiara gru­pului austriac Erste din Slovacia (Slovenska Sporitelna).

Romanek s-a alăturat echipei Raif­feisen Bank de la 1 februarie 2022 şi a preluat la finalul săptă­mânii trecute, vineri, oficial man­datul, după aprobarea de către BNR.