OTP Bank România a obţinut un profit net de 58 de milioane de lei în 2021, dublu faţă de câştigul din 2020, iar creditele au crescut cu peste 20%

Autor: Claudia Medrega 07.03.2022

OTP Bank România a înregistrat un pro­fit după impozitare de 58 mil. lei pe parcursul lui 2021, peste dublul rezultatului raportat în 2020, potrivit raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezen­ta­te consolidat şi ajustate în confor­mi­tate cu standardele grupului maghiar.

Profitul operaţional din 2021 a fost de 123 mil. lei, într-o tendinţă des­crescătoare faţă de anul prece­dent, în spe­cial din cauza creşterii chel­tuielilor ope­raţionale cu 18%. Cea mai mare par­te a acestor costuri pro­vine din stra­tegia de dezvoltare a băncii, lan­sa­tă în 2019, susţinută de ma­jo­ra­rea chel­tuielilor cu personalul în ur­ma creşterii cu 8%, faţă de anul tre­cut, a nu­mă­ru­lui me­diu de an­ga­jaţi, pre­cum şi din creşterile sa­la­riale, a transmis OTP Bank.

„Rezultatele din 2021 sunt o ima­gine clară a ni­velului nos­tru de dez­vol­tare. Urmăm călăto­ria înce­pu­­tă în 2019, care pas cu pas ne aduce mai aproape de obiec­­tivul nostru de poziţionare pe pia­ţă. Pe măsură ce cuantificăm ope­ra­ţiu­nile, observăm creşterea cotei de pia­ţă şi re­zultatele pozitive în­re­gistrate la finalul anului, când atât ac­ti­vi­tăţile de creditare, cât şi cele de eco­no­misire au cres­­­cut acce­lerat, cu do­uă cifre. Prin ur­ma­re, abordarea noas­­tră de a răspunde ne­voilor clienţilor şi de a le ofe­ri instrumente ban­­care utile şi bine con­­ce­pute îşi dovedeşte efi­­cienţa şi ne ajută să con­struim o relaţie şi mai strânsă cu aceştia“, a declarat Gyula Fatér, CEO al OTP Bank România.