​Târgul de Turism al României a fost vizitat de circa 10.000 de persoane: Cea mai scumpă vacanţă vândută a fost o călătorie în jurul lumii în valoare de 7.000 euro de persoană

Autor: Miruna Diaconu 07.03.2022
Târgul de Turism al României, organizat anul acesta în format fizic, a găzduit anul acesta peste 85 de companii din turism şi a fost vizitat de circa 10.000 de persoane, conform datelor Romexpo, acolo unde a şi avut loc evenimentul din acest an. la Târgul de Turism nu au participat doar companii de turism locale, ci şi internaţionale, din 11 ţări precum Bulgaria, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Moldova, Palestina, Maroc, Spania şi Ungaria.

Cea mai scumpă vacanţă vândută în cadrul târgului a fost o călătorie în jurul lumii, de 25 de zile, cu un preţ care începe de la 7.000 de euro de persoană. Însă, cele mai căutate oferte turistice au fost cele de tip all-inclusive în ţări precum Turcia, Egipt sau Tunisia, existând pachete cu o reducere de până la 50%. De asemenea, turiştii au fost interesaţi şi de ofertele de tip demi-pensiune pentru sezonul de vară în Grecia, Spania şi Croaţia.

„Ne bucurăm că cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei au participat la eveniment, înţelegând că doar împreună putem să dăm un restart turismului. După o lungă perioadă de restricţii, oamenii au nevoie să se întoarcă la evenimentele în format fizic şi să călătorească. Manifestarea noastră s-a adresat atât celor care preferă vacanţele în România, caută sejururi all inclusive sau destinaţii de familie, cât şi călătorilor exclusivişti care aleg destinaţiile exotice”, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.

Pe lângă ofertele de vacanţă pentru turismul extern, au existat şi reprezentanţi ai turismului local, fiind promovate şi zone turistice din România prin intermediul unităţilor administrativ teritoriale, consiliilor judeţene, primăriior, asociaţiilor de turism, oficiilor turistice.

 ​​