ZF Live. Nevenca Doca, Banca Transilvania: Avem un plan să angajăm ucraineni, oameni care au lucrat într-o bancă sau în sectorul financiar. Vorbim despre zeci sau sute de poziţii, pe care le avem deschise în bancă

Ziarul Financiar 13.03.2022

„În ultimii trei ani, am angajat în Banca Transilvania, în medie, 1.200 de oameni noi în fiecare an. Nu ne aşteptăm să fie toţi ucraineni, dar ne aşteptăm să putem integra anual câteva zeci, câteva sute în perioada următoare“, susţine Nevenca Doca de la BT La nivelul sistemului bancar restructurarea s-a accentuat în contextul pandemiei COVID-19, iar consecinţele economice ale războiului de la graniţă ar putea intensifica restructurarea băncilor locale.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active şi unul din cei mai mari angajatori, a iniţiat un proiect de a angaja refugiaţi ucraineni, ţintindu-i pe cei care au avut o experienţă bancară în Ucraina şi care vorbesc limba română sau limba engleză, afirmă Nevenca Doca, director de resurse umane în cadrul BT.

„Nu am publicat undeva lucrul acesta, planul de a recruta ucraineni. În ultimii trei ani, am angajat în Banca Transilvania, în medie, 1.200 de oameni noi în fiecare an. Nu ne aşteptăm să fie toţi ucraineni, dar ne aşteptăm să putem integra anual câteva zeci, câteva sute în perioada următoare. (...) Ne-am pregătit, avem colegi vorbitori de limba rusă, pregătim un flux de onboarding, de pregătire pentru ei, în principal pentru persoane care au mai lucrat în bănci în Ucraina. Sunt acolo şi vorbitori de limbă română, aşa ar fi de preferat, însă nu este neapărat“, a declarat Nevenca Doca în cadrul emisiunii de business ZF Live.