Irlandezii de la CRH, care deţin producătorul de ciment Romcim: Vremea blândă a dus la o cerere mare de ciment în 2021 în ţările din Europa de Est. În total, grupul CRH a avut în 2021 vânzări de 31 de miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul precedent

Autor: Alina-Elena Vasiliu 08.03.2022

România este una din ţările în care irlandezii de la CRH, care sunt pre­­zenţi local prin compania Romcim, au avut cere­re în creştere de ciment anul trecut, potrivit rapor­t­ului financiar aferent anului 2021.

„Europa de Est (Polonia, Ucrai­na, România, Ungaria, Slovacia şi Serbia) au cunoscut o vreme blândă în trimes­trul al patrulea (din 2021 – n. red.) şi o cerere robustă pe tot par­cur­sul anului, ceea ce a dus la volume de ciment peste cele din 2020“, se arată în raport.

Grupul nu precizează însă la cât s-au situat concret vânzările în Româ­nia anul trecut. În total, grupul CRH a avut în 2021 vânzări de 31 de miliarde de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul precedent.

Producătorul de ciment Romcim, unul dintre cei mai mari jucători pre­zenţi pe piaţa locală de materiale de construcţii, şi-a schimbat denumirea pe data de 5 mai 2021. Astfel, compa­nia CRH Ciment România poartă acum numele de Romcim.