Sony reînvie celebra linie Walkman: Noile modele de telefoane vor costa între 1.600 şi 3.200 de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu 08.03.2022

Sony readuce pe piaţă celebra linie Walkman, telefoanele sosind în magazine cu un preţ extrem de ridicat: 1.600 USD pentru modelul standard şi până la 3.200 USD pentru varianta placată cu aur, scrie Business Insider

Compania propune o schimbare destul de mare faţă de perioada de glorie a liniei Walkman din anii 1980 şi 1990, când preţul modelelor varia între 100 şi 200 de dolari. Potrivit Sony, motivul preţurilor ridicate este unul foarte întemeiat: evoluţia semnificativă a playerului muzical.

În zilele noastre, linia Walkman este destinată pieţei de nişă a „audiofililor” care doresc să asculte muzică la o calitate superioară.

În acest scop, cele mai recente modele din gama Walkman prezintă componente de ultimă generaţie menite să „faciliteze o redare de înaltă calitate a muzicii”. Dispozitivele Walkman acceptă o varietate de formate audio care permit o redare superioară a sunetului.

Având în vedere amprenta mai mare a acestor tipuri de fişiere audio, noile modele Walkman suportă un spaţiu de stocare suplimentar cu ajutorul cardurilor SD. Modelul de 1.600 USD vine cu 128 GB de stocare internă, în timp ce modelul de 3.200 USD vine cu 256 GB; ambele sunt de aşteptat să fie lansate în aprilie.