Chimcomplex pune la bătaie maxim 20 mil. euro pentru a răscumpăra acţiuni in vederea unui stock option plan

Autor: Eduard Ivanovici 08.03.2022

Chimcomplex (CRC), grup care deţine platformele Borzeşti şi Oltchim, a anunţat pe 8 martie, la Bursa de Valori Bucureşti, că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) un document de ofertă publică de cumpărare a acţiunilor emise de societate, în vederea ducerii la îndeplinire a hotărârii AGEA din data de 30 iunie 2021.

„Reamintim faptul că, prin hotărârea mai sus-menţionată, acţionarii au aprobat derularea unui program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acţiuni proprii, reprezentând maxim 3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social, în vederea distribuirii acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare. Chimcomplex S.A. Borzeşti va informa acţionarii cu privire la detaliile complete ale ofertei publice, după aprobarea de către A.S.F. a documentului de ofertă publică de cumpărare acţiuni”, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile CRC s-au apreciat astăzi cu 6,9%, pe fondul unor tranzacţii de circa 145.000 de lei. Preţul unei acţiuni ajunge la 15,5 lei, în creştere cu 866,8% în ultimele 12 luni.

Raportându-ne la preţul de la închiderea de astăzi, Chimcomplex va răscumpăra acţiuni de maxim 20 de milioane de euro, conform companiei.

Din acţionariatul societăţii fac parte CRC Alchemy Holding (85,3%), statul român (9%), persoane juridice (4,5%) şi fizice (1,2%). Valoarea de piaţă atinge 4,4 miliarde de lei.