CNSU a adoptat o hotărâre care abrogă procedurile de carantinare în contextul Covid. Izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară şi după ridicarea restricţiilor, dar vor dispărea controalele pe care autorităţile le făceau până acum

Autor: Cosmin Pirv 08.03.2022

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat marţi o hotărâre privind abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19. 

Hotărârea a fost luată ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României şi ridicării tuturor restricţiilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

„Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marţi.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus marţi că izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară şi după ridicarea restricţiilor, dar vor dispărea controalele pe care autorităţile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.

„În ceea ce priveşte carantina, acolo procesul de evaluare a legislaţiei continuă şi în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU, şi aşteptăm să găsim o soluţie legată de carantină, să vedem dacă ea va continua sau nu şi în ce condiţii”, a precizat ministrul Sănătăţii.