Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu face precizări despre funcţionarea şcolilor după încetarea stării de alertă

Ziarul Financiar 08.03.2022

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a trimis marţi inspectoratelor şcolare precizări cu privire la funcţionarea şcolilor după încetarea stării de alertă. 

Potrivit ministrului Educaţiei, începând cu data de 9 martie va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României, deci şi măsurile sectoriale privind educaţia. Sorin Cîmpeanu anunţă că ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, a fost abrogat.

Astfel, începând de miercuri, nu se mai suspendă cursurile cu prezenţă fizică în funcţie de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19.

„Clasele/grupele/unităţile de învăţământ care la data încetării stării de alertă funcţionează în sistem online vor continua să funcţioneze în acest sistem până la sfârşitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică. De asemenea, preşcolarii, elevii şi personalul din unităţile de învăţământ care la data încetării stării de alertă se află în carantină sau izolare vor respecta perioada prevăzută în deciziile în baza cărora s-au instituit respectivele măsuri”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, pentru elevii cu boli cronice, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, va stabili măsuri suplimentare de protecţie pentru asigurarea dreptului la educaţie în condiţii de siguranţă sanitară.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii subliniază necesitatea respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi în cadrul colectivităţii, urmând să emită un set de recomandări astfel încât procesul de învăţământ să se desfăşoare în condiţii de siguranţă epidemiologică.