Virgil Popescu, ministrul Energiei: Centrala de la Iernut va fi gata în acest an. CE Oltenia îşi va creşte producţia cu 300 MW începând din luna mai

Autor: Cosmin Pirv 08.03.2022

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat noi capacităţi de producţie în sectorul energetic până la sfârşitul anului. Acesta a spus că la CE Oltenia va creşte producţia din mai, iar centrala de la Iernut va fi gata până la sfârşitul anului.

Reprezentanţii Guvernului au avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia şi CE Hunedoara pentru analizarea planurilor de investiţii în vederea asigurării securităţii energetice a României.

Potrivit ministrului Virgil Popescu CE Oltenia îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW, iar până la sfârşitul anului va fi dată în folosinţă Centrala de la Iernut, care va furniza alţi 210 MW.

Acesta a anunţat, de asemenea, că investiţiile pentru obţinerea energiei din sistemul hidro vor asigura alţi 200 de MW, începând cu anul viitor.

Virgil Popescu spune că la finalul lunii martie vor fi lansate call-uri de proiecte, care vor fi finanţate cu fonduri din PNRR, în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. El mai spune că, prin Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi depuse proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei, cu o valoare de 2,8 miliarde euro.