UE vine cu noi sancţiuni pentru 160 de cetăţeni ruşi: printre cei incluşi pe listă se numără Dmitry Pumpyansky, şeful gigantului OAO TMK, şi Alexander Vinokurov, ginerele lui Lavrov

Autor: Alex Ciutacu 09.03.2022

Uniunea Europeană a anunţat noi sancţiuni împotriva a 160 de cetăţeni ruşi, într-o nouă rundă menită să îi afecteze pe cei care susţin regimul lui Vladimir Putin, potrivit BBC.

Printre cei afectaţi de măsuri se numără 14 oligarhi şi oameni de afaceri, precum şi 146 de oameni de stat şi politicieni care au susţinut recunoaşterea regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Alexander Vinokurov, ginerele lui Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe, se află pe listă. Totodată, lista de sancţiuni îl include şi pe Dmitry Pumpyansky, omul din spatele OAO TMK, unul dintre cei mai mari furnizori de oţel pentru industria de petrol şi gaze la nivel global. Pe listă se află şi Mikhail Poluboyarinov, CEO al operatorului de stat Aeroflot.

În total, lista sancţiunilor aplicate de UE de la începutul invaziei lui Vladimir Putin din Ucraina cuprinde 862 de cetăţeni ruşi şi 53 de entităţi.