BREAKING. Banca Naţională a Rusiei a fost suspendată din Banca Reglementelor Internaţionale (BRI)

Ziarul Financiar 10.03.2022

Banca Reglementelor Internaţionale - care serveşte efectiv drept banca centrală a băncilor centrale - a suspendat banca centrală a Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, anunţă CNN.

"Banca pentru Reglementări Internaţionale urmează sancţiunile internaţionale împotriva Băncii Centrale a Rusiei, după caz, şi nu va fi o cale de eludare a sancţiunilor", a declarat joi un purtător de cuvânt al BRI pentru CNN, într-o declaraţie. "Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile BRI, la întâlniri şi la alte activităţi ale BRI, a fost suspendat."

Suspendarea vine după ce puterile occidentale, în frunte cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, au impus sancţiuni punitive Rusiei şi băncii sale centrale.

Înfiinţată în 1930, BRI este deţinută de 63 de bănci centrale, printre care Rezerva Federală a SUA şi Banca Centrală Europeană. BRI precizează pe site-ul său că misiunea sa este de a sprijini politica monetară a băncilor centrale şi stabilitatea financiară prin cooperare internaţională şi de a "acţiona ca o bancă pentru băncile centrale".