Toate benzinăriile din România sunt luate la verificări de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Autor: Petru Mazilu 10.03.2022

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că a început o acţiune în cadrul căreia sunt verificate toate staţiile de alimentare cu carburanţi din România.

Verificările au început în urma situaţiei înregistrate miercuri când staţiile de alimentare cu carburanţi au fost luate cu asalt de români.

„Având în vedere situaţiile înregistrate în seara zilei de miercuri, 09.03.2022, în mai multe staţii de alimentare cu carburanţi, precum şi imaginile propagate în spaţiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate (bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic etc.), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin unităţile subordonate, desfăşoară, în următoarea perioadă, activităţi de verificare şi control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate”, anunţă IGSU.

Potrivit IGSU, scopul acestor acţiuni este de prevenire a evenimentelor care pot să apară prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme.

În timpul controalelor vor fi verificate toate aspectele activităţilor din cadrul staţiilor de carburanţi. De asemenea, se vor realiza instruiri ale angajaţilor.