Un medic şi un asistent din Timişoara sunt acuzaţi că au eliberat 1.000 de certificate Covid false

Autor: Laura Buciu 10.03.2022

Un medic şi un asistent medical din Timişoara sunt acuzaţi că ar fi eliberat circa 1.000 de certificate COVID false unor persoane. Încă o persoană fără calitate oficială este cercetată în acest dosar.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal ce are ca obiect infracţiunile de înşelăciune, fraudă informatică şi fals intelectual, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Percheziţiile au vizat doi bărbaţi, de 23 şi 40 de ani şi o femeie, în vârstă de 45 de ani, bănuiţi de comiterea acestor infracţiuni.

Surse oficiale au declarat că femeia este medic, iar unul dintre bărbaţi este asistent medical.

„În urma punerii în executare a celor 4 mandate de percheziţie domiciliară, în dosarul penal ce viza emiterea de certificate COVID false pentru aproximativ 1000 de persoane, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor mai multe probe: înscrisuri, medii stocare, telefoane, sume de bani şi aproximativ 8.000 de tichete valorice de 100 de lei fiecare, care ar fi trebuit înmânate persoanelor vaccinate”, arată Poliţia Timiş.

Cele trei persoane au fost duse pentru audieri la sediul Secţiei Regionale Transporturi Timişoara.

În continuare, se fac cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor infracţionale.