Nestlé deschide a doua fabrică în Serbia, ţară unde vrea să investească 300 mil. euro în cinci ani. În România grupul vrea să crească vânzările bazate doar pe importuri

Autor: Cristina Roşca 11.03.2022

♦ Gigantul elveţian Nestlé, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria FMCG, are fabrici în aproape toate ţările din regiune, mai puţin în România şi Republica Moldova ♦ Spre exemplu, în Polonia sunt cinci unităţi de producţie, în Cehia sunt trei, în Ungaria două şi în Bulgaria şi Slovacia câte una ♦ În România, compania producea napolitane şi cafea, dar fabrica a fost închisă în urmă cu trei ani, astfel că acum activitatea e bazată doar pe importuri.

Grupul elveţian Nestlé va deschide o nouă fabrică în Serbia, unde va produce bunuri alimentare „verzi“, mai exact alimente vegetariene. Aceasta este a doua unitate de producţie din ţara aflată în sud-vestul României. Spre comparaţie, pe piaţa locală tot businessul se bazează pe importuri, după ce gigantul a luat decizia să închidă fabrica din Timişoara în primele luni din 2019.

„Noua capacitate de producţie din Serbia completează portofoliul fabricii de produse alimentare Nestlé din Surcin. Fabrica din Surcin a avut rezultate bune de-a lungul anilor, volume de producţie, costuri operative competitive şi risc financiar scăzut“, spune Silvia Sticlea, country manager la Nestlé România.