Ce spun specialiştii din sănătate, la unison, despre ridicarea restricţiilor şi care este singura pârghie rămasă

Autor: Georgiana Mihalache 12.03.2022

♦ Carantina nu mai există în România. Într-o familie cu un bolnav, ceilalţi membri pot să îşi vadă de şcoală şi serviciu, au decis autorităţile. Sunt zilnic peste 3.000 de pacienţi infectaţi cu Covid 19, măsurile de relaxare s-au luat prea brusc.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să ridice starea de alertă şi nu a păstrat nicio restricţie în domeniul sanitar. Astfel, dacă o persoană se infectează cu Sars-Cov-2, izolarea nu mai este dublată şi de controlul din partea DSP. Medicii şi DSP pot doar să-i recomande unui caz pozitiv să rămână izolat, însă totul se rezumă la responsabilitatea persoanei respective, fără a mai putea fi controlată în vreun fel.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre privind abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul Covid 19, arată hotărârea nr. 16 din 8 martie. Altfel spus, persoanele considerate contacţi direcţi ai persoanelor infectate cu Covid 19 nu vor mai intra în carantină. Nu vor mai sta în carantină nici persoanele nevaccinate, fără certificat verde, care intră în ţară.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro