Cancelarul german, Olaf Scholz, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, au îndemnat la încetarea imediată a focului în convorbirea cu Putin

Autor: Dorin Oancea 12.03.2022

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron l-au îndemnat pe preşedintele rus Vladimir Putin să ceară o încetare imediată a focului în Ucraina, în timpul unei convorbiri telefonice de 75 de minute care a avut loc sâmbătă, scrie Reuters. 

Macron şi Scholz au făcut apel, de asemenea, la Putin să "se îndrepte spre o soluţie diplomatică a conflictului", potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Acesta a declarat că discuţia a făcut parte din eforturile internaţionale în curs de desfăşurare pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Cele două părţi au convenit să nu dezvăluie alte detalii ale discuţiilor, a adăugat el.

Scholz a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de convorbirea cu Putin despre "evaluarea sa asupra situaţiei actuale" şi "au convenit să rămână în contact strâns", potrivit purtătorului de cuvânt.