Fabrica de porţelan IPEC din Alba Iulia, controlată de familia Covaciu, angajează 50 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 14.03.2022

Compania IPEC (Întreprinderea de Porţelan Elena Covaciu), deţinută de famila Covaciu, unul dintre principalii furnizori ai IKEA de pe piaţa locală, are disponibile în prezent 50 de locuri de muncă (20 pentru ambalatori manual şi 30 pentru încărcători-descărcători) la fabrica de porţelan din Alba Iulia, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

IPEC a avut în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 122,5 mil. lei (25,4 mil. euro), un profit net de 2,5 mil. lei (520.000 de euro) şi un număr mediu de 695 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. IPEC se află printre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj şi porţelan superior, cu aproximativ 50 de milioane de piese fabricate anual şi livrate la nivel mondial, din Japonia până în SUA, conform unor informaţii anterioare.

La început, în urmă cu un sfert de secol, activitatea companiei era formată din producţie de articole ornamentale şi decorative, produse în cantităţi mici, care erau apoi desfăcute pe piaţa internă.