Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Toată piaţa turistică din Est va lipsi anul acesta. Simţim lipsa turiştilor din Ucraina şi din Republica Moldova. În acest an cred că o să ne bazăm iarăşi doar pe piaţa internă. Vom vedea dacă în contextul actual mai rămâne dorinţa românilor de a călători

Autor: Mirabela Tiron 14.03.2022

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una dintre cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 45 mil. lei, iar pentru acest an estimează afaceri de 60 mil. lei, potrivit oficialilor companiei.

„Toată piaţa turistică din Est va lipsi anul acesta. Ca prim efect pe care îl simţim este lipsa turiştilor din Ucraina şi din Republica Moldova. În acest an, cred că o să putem să ne bazăm iarăşi doar pe piaţa internă. (…) Sub nicio formă nu vedem bine acest război de la graniţa României deoarece cu cât trece mai mult timpul cu atât o să fie criza mai adâncă“, a declarat pentru ZF Andrei Rusu, director general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata.