Noi negocieri Rusia-Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare

Autor: Dorin Oancea 13.03.2022

Noi negocieri între Rusia şi Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit lui Mykhailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

"Va fi programată o întâlnire, cea de-a patra rundă de negocieri. Ar putea fi mâine, poimâine", a declarat Podoliak pentru Belta, agenţia de presă de stat din Belarus, duminică.

"Există diverse propuneri pe masa de negocieri acum, sunt multe, există o duzină de propuneri, inclusiv cu privire la un acord politic şi, cel mai important, cu privire la un acord militar. Mă refer la o încetare a focului, o formulă de încetare a focului şi retragerea trupelor", a spus el.

"Probabil că nu este necesar să mergem mai departe şi să purtăm doar conversaţii. Am discutat toate problemele, acum încercăm să împachetăm aceste probleme în formate legale", a spus Podoliak.

Sâmbătă, Podoliak a postat pe Twitter o actualizare a discuţiilor.

"Negocierile cu delegaţia RF [Federaţia Rusă] sunt acum în curs de desfăşurare într-un format video continuu. Au fost create subgrupuri speciale de lucru", a scris el. "Poziţiile Ucrainei sunt determinate de directivele anterioare".