Business Magazin. Cine a fost Rex David Thomas, cel care a construit unul dintre cele mai mari lanţuri de restaurante din lume Wendy’s: Dacă ai grijă de afacere ta, şi afacere ta va avea grijă de tine

Autor: Andra Stroe 13.03.2022

Activ în industria restaurantelor încă de la 12 ani, Rex David Thomas a avut oportunitatea de a-şi îmbogăţi experienţa în acest domeniu alături de însuşi binecunoscutul colonel Sanders, fondatorul KFC. Pe această bază el a construit, la rândul său, unul dintre cele mai MARI lanţuri de restaurante din lume: Wendy’s.

Rex David Thomas s-a născut pe 2 iulie 1932, în Atlantic City, New Jersey. La câteva luni, el a fost adoptat de Rex şi Auleva Thomas, fapt care l-a determinat, peste ani, să devină la rândul său avocat de adopţii. După moartea mamei, şi-a petrecut copilăria în Kalamazoo, aproape de Michigan, iar la vârsta de 12 ani a obţinut primul loc de muncă, într-un restaurant de lux din Knoxville, Tennessee, pe care l-a pierdut însă într-o dispută cu şeful său. La câteva decenii distanţă, restaurantul avea să afişeze la intrare un poster imens cu fotografia şi autograful lui Thomas, care a rămas acolo până la închiderea afacerii. În adolescenţă, după ce s-a angajat la Hobby House Restaurant, în Indiana, a decis să renunţe la şcoală şi să lucreze full-time, visând să poată deschide propriul restaurant. Thomas, care a absolvit liceul abia în 1993, la vârsta de 61 de ani, avea să declare că decizia de a abandona cursurile a fost cea mai mare greşeală a vieţii sale. La 18 ani s-a înrolat voluntar în armată şi, datorită experienţei în industria restaurantelor, a fost desemnat să se ocupe de mesele a peste 2.000 de soldaţi. Când a fost demobilizat, şi-a reluat jobul la Hobby House, unde avea să îl întâlnească, la mijlocul anilor ’50, pe colonelul Harland Sanders, care vizita restaurantul pentru a încerca să vândă una din francizele KFC. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro