Cine sunt Alsim Alarko şi Makyol, firmele din Turcia care lucrează la metroul către aeroportul Otopeni

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.03.2022

Alsim Alarko, una dintre firmele de construcţii din Turcia care au câştigat licitaţia pentru proiectarea şi realizarea structurii de rezistenţă a celor şase staţii de metrou care vor face legătura cu aeroportul Otopeni, a făcut în 2020 afaceri de 67,5 mil. lei şi un profit de 6 mil. lei, cu un număr mediu de 46 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Denumirea completă a compa­niei la Registrul Comerţului, unde apare înregistrată din 2018, este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. Alături de Alsim Alarko va mai lucra în acelaşi pro­iect şi Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S., o companie despre care însă nu există date la Registrul Comerţului. Potrivit profilului de pe reţeaua LinkedIn, Makyol se ocupă de proiecte de infrastructură, rezi­den­ţiale, comerciale şi de turism, atât în Turcia, cât şi în restul lumii.

Conform informaţiilor de pe site-ul de prezentare al Alsim Alarko, firma turcească mai lucrează în România la proiectarea şi execuţia autostrăzii de centură Bucureşti, loturile 1 şi 2. Compania mai are în portofoliu proiecte în principal în Turcia, Kazahstan, Rusia şi Iran.