Actorul britanic Benedict Cumberbatch vrea să ofere cazare refugiaţilor din Ucraina

Autor: Andreea Tobias 13.03.2022

Actorul britanic Benedict Cumberbatch speră să poată participa la un program guvernamental prin care se oferă refugiaţilor ucraineni un loc de cazare.

Programul „Case pentru Ucraina" permite cetăţenilor, organizaţiilor de caritate, întreprinderilor şi grupurilor comunitare să ofere cazare refugiaţilor care vor ajunge în Marea Britanie, chiar dacă nu au legături familiale.

„Este un moment cu adevărat şocant să fii un european aflat la două ore şi jumătate de zbor de Ucraina” a declarat Cumberbatch pentru Sky News pe covorul roşu al Premiilor Academiei Britanice de Film.

Cumberbatch, cunoscut pentru rolurile sale din „Sherlock", „The Imitation Game" şi „Doctor Strange", purta la reverul sacoului o insignă în culorile steagului ucrainean.

„Avem nevoie să facem mai mult decât să purtăm o insignă. Trebuie să donăm, trebuie să facem presiuni asupra politicienilor noştri pentru a continua să creeze siguranţă pentru refugiaţi şi un refugiu aici pentru oamenii care suferă. Lumea trebuie să facă cât de mult poate. A fost un număr record de oameni care s-au oferit voluntari pentru a caza refugiaţi în locuinţele lor, sper să fac şi eu parte din program", a spus actorul.

Cumberbatch candidează la Premiile BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal, cu rolul unui fermier în „În ghearele câinilor” - „The Power of the Dog”.