A fost reluată alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

Autor: Dorin Oancea 13.03.2022

A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl. Ucraina anunţa, joi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalaţie.

Sistemele de răcire funcţionează în mod normal, fără a fi nevoie de energie de rezervă, a precizat Ministerul Energiei Atomice.

Forţele ruseşti au cucerit centrala nucleară - locul celui mai grav dezastru nuclear din lume - în prima zi a invaziei de luna trecută.

Deşi nu mai este o centrală electrică funcţională, Cernobîl nu a fost niciodată abandonată complet şi necesită în continuare un management constant.

Îngrijorări există în continuare pentru personalul care a rămas la centrala electrică sub autoritatea forţelor ruseşti. Muncitorii continuă să îşi facă treaba şi se spune că atmosfera este calmă, dar BBC anunţă că a fost informat că în interior condiţiile sunt dificile, cu alimente şi medicamente limitate.

Ucraina anunţa, joi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalaţie.