Afaceri de la zero. Familia Derevlean din Jucu de Sus a fondat un atelier de papetărie pornind de la invitaţiile de nuntă: „Ne-am gândit că după pandemie va fi o ocazie bună, când evenimentele se vor relua“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 15.03.2022

♦ Până în prezent, familia Derevlean a investit aproximativ 3.000 de euro din surse personale pentru a face Motif Studio să funcţioneze.

Mihaela şi Cezar Derevlean sunt programatori, pasionaţi deopotrivă de tehnologie şi de hârtie, şi au ales să îmbine cele două pasiuni într-un business care a luat naştere la sfârşitul anului 2021. Motif Studio este un brand care s-a dezvoltat în jurul ideii de a crea invitaţii de nuntă, portofoliul extinzându-se ulterior cu alte obiecte pe bază de hârtie, precum semne de carte, felicitări sau calendare.

„Ideea noastră a apărut cu mai mult timp în urmă. Soţia mea este în mod special pasionată de prelucrarea hârtiei, iar în pandemie ne gândeam că lumea nu prea are ocazia să organizeze evenimente şi că după pandemie va fi o ocazie bună să oferim acest serviciu, de producţie de invitaţii la evenimente. Totul a plecat ca un hobby“, a povestit Cezar Derevlean la emisiunea online ZF Afaceri de la zero. Invitaţiile de nuntă au fost aşadar ideea principală, însă cei doi antreprenori au realizat că le-ar plăcea să facă mai multe lucruri din hârtie.

Au început astfel cu felicitări de Crăciun în perioada sărbătorilor, au făcut semne de carte şi urmează să lanseze o serie mai amplă de produse, care va cuprinde calendare, agende, semne de carte personalizate pentru elevii mai multor şcoli, stickere, cărţi de vizită şi multe altele. Nucleul businessului nu a dispărut însă, iar acum lucrează la o serie de invitaţii de nuntă chiar pentru nişte prieteni. Toate activităţile se desfăşoară acasă la Mihaela şi Cezar Derevlean, la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, în localitatea Jucu de Sus. „În zona invitaţiilor de nuntă, vedem că oamenii sunt foarte interesaţi de personalizare, vin cu propriile idei. Pentru produsele noastre, preţurile pornesc de la 4-5 lei pentru semnele de carte şi ajung la 15 lei pentru cele mai deosebite felicitări.“

Cezar Derevlean spune că mereu a avut o înclinaţie către antreprenoriat şi şi-a dorit să aibă o afacere în care să creeze ceva şi să comercializeze online, iar Motif Studio i-a îndeplinit exact acest vis. Atât el, cât şi soţia lui profesează în continuare ca programatori. Ei au mai cochetat cu businessul şi în 2018, când au înfiinţat o firmă de IT, însă între timp acea afacere a fost închisă. Au luat-o acum de la capăt cu acest atelier de papetărie. „De această dată, abordăm lucrurile într-o altă notă, mai informaţi şi într-un ritm mai potrivit şi mai sănătos pentru noi.“

Până în prezent, familia Derevlean a investit aproximativ 3.000 de euro din surse personale pentru a face Motif Studio să funcţioneze. Businessul funcţionează cu un site propriu şi cu ajutorul reţelelor de socializare, iar până acum clienţii au venit atât din România, cât şi din Marea Britanie.

Preţurile pornesc de la 4-5 lei pentru semnele de carte şi ajung la 15 lei pentru cele mai deosebite felicitări.

 

ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

♦ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

♦ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.