Un salariu pe zi. Un specialist în salarizare câştigă, în medie, 700 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 16.03.2022

Un specialist în salarizare are un salariu care ajunge, în medie, la 700 de euro net pe lună,  arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Salariul pentru o astfel de poziţie poate să ajungă la 900 de euro, dacă angajatorul cere şi cunoştinţe avansate de limbi străine.

„Dinamica şi schimbările din piaţa muncii în ultimii doi ani au transformat activitatea specialiştilor de resurse umane, punând focus mai mult ca oricând pe motivarea şi retenţia echipei şi pe atragerea de talente. În acest context, un specialist în salarizare are un aport semnificativ datorită cunoştinţelor sale privind legislaţia muncii şi sistemul românesc de salarizare. Responsabilităţile pentru această poziţie diferă în funcţie de nivelul de experienţă, de cunoaşterea unei anumite limbi străine sau a unor anumite softuri/programe de gestiune. Un atestat cunoscut în domeniu, de exemplu cel de inspector resurse umane, reprezintă un plus în candidatura unui potenţial angajat. Dacă poziţia presupune şi cunoştinţe avansate a unei limbi străine, precum germana sau franceza, atunci salariul poate ajunge la 900 euro pe lună”, explică Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Cele mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt: prime de sărbători, tichete de masă, tichete cadou de sărbători, al treisprezecelea salariu, abonament servicii medicale private, asigurare stomatologică, contribuţie la pilon de pensie privată, zile de concediu suplimentare, acces la biblioteca Bookster şi acces la resurse de dezvoltare, traininguri şi seminarii.

În prezent, 440 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în salarizare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Ilfov, Cluj-Napoca şi în regim de muncă remote. 


Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Dacă poziţia presupune şi cunoştinţe avansate a unei limbi străine, precum germana sau franceza, atunci salariul poate ajunge la 900 euro pe lună.