Nannette Hechler-Fayd’herbe, Credit Suisse: Energia şi industria financiară, unele dintre sectoarele asociate acum inflaţiei şi ratelor dobânzilor. Zona de healthcare este unul dintre sectoarele noastre favorite în actualul context

Autor: Eduard Ivanovici 17.03.2022

În contextul actual, marcat de un ritm galopant al inflaţiei şi majorarea ratelor dobânzilor la nivel global, la care se adaugă efectele conflictului ruso-ucrainean, investitorii îşi pot îndrepta atenţia asupra companiilor cu un bun pricing power, precum energia şi zona financiară, spune Nannette Hechler-Fayd’herbe – Chief Investment Officer of International Wealth Management and Global Head Economics & Research, Credit Suisse.

„Sunt multe sectoare asociate unui ritm ridicat al inflaţiei şi ratelor dobânzilor. Aceste sectoare includ energia şi zona financiară, care beneficiază de pe urma majorării ratelor dobânzilor. În general, investitorii se pot concentra asupra companiilor din sectoare diferite care au un bun pricing power. În ceea ce priveşte alte sectoare,  trebuie notat că zona de healthcare  este unul dintre sectoarele preferate ale Credit Suisse. Un motiv este acela că învăţăm să trăim într-o lume cu un coronavirus endemic, care oferă posibilitatea efectuării procedurilor/operaţiilor care au fost amânate în timpul pandemiei de Covid-19. Aşa că are loc o recuperare în acest sector. Mai mult, zona de healthcare tinde să fie în general un sector mai defensiv când există mai multă incertitudine în piaţă, fiind interesant de pus lângă energie, care este mai degrabă volatilă”, a spus Nannette Hechler-Fayd’herbe în timpul ZF Romanian Capital Market Summti 2022.

 

Alte declaraţii: