Rusia ignoră cererea Curţii Internaţionale de Justiţie. Invazia Ucrainei continuă

Autor: Petru Mazilu 17.03.2022

Reprezentanţii Rusiei au anunţat joi că nu vor da curs solicitării Curţii Internaţionale de Justiţie privind oprirea atacului din Ucraina.

Rusia a anunţat că nu va opri atacul din Ucraina după ce Curtea Internaţională pentru Justiţie a decis oprirea imediată a luptelor.

Instituţia ONU a spus că este „profund îngrijorată” de utilizarea forţei de către ruşi.

Kremlinul a anunţat că nu va acorda atenţie deciziei, acuzând media vestică de răspândirea „de fake-news-uri îngrozitoare” despre conflict.

De asemenea, partea rusă a comentat afirmaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, care a spus despre Vladimir Putin că este un „criminal de război”.

Un purtător de cuvânt a declarat că Putin este „foarte înţelept, o prezenţă cultivată în plan internaţional”. De asemenea, a adăugat că bombardamentele prelungite ale americanilor asupra civililor şi utilizarea armei nucleare în Japonia la finalul celui de al doilea Război Mondial „nu-i dau dreptul lui Joe Biden să vorbească despre Rusia”:

În ceea ce priveşte negocierile pentru pace, Kremlinul consideră că negociatorii ruşi investesc o „energie colosală” şi sunt mai implicaţi decât cei ucraineni.