Care sunt cuvintele cheie în contextul actual al burselor? Horia Braun, Erste AM: Strategie pe termen lung, lichiditate şi diversificare. Unele tendinţe se vor extinde pe termen lung din cauza volatilităţii

Autor: Eduard Ivanovici 17.03.2022

Hora Braun, CEO al Erste Asset Management, a declarat, în cadrul ZF Romanian Capital Market Summit 2022, că principalul aspect pe care îl ia momentan în calcul de administratorul de fonduri mutuale constă în strategia investiţională pe termen lung. 

„Suntem în continuare cu ochii pe strategia pe termen lung pentru că în asemenea conjuncturi de piaţă, cu volatilitate mare, este greu să te poziţionezi speculativ. Şi dacă ai fi robot cred că ar fi extrem de greu de tranzacţionat în astfel de momente. Încercăm să menţinem portofoliile nealterate de această volatilitate şi să punem în portofolii ceea ce gândim strategic, pe termen lung”, spune Horia Braun.

În al doilea rând, Erste AM se uită la nivelul de lichiditate al investiţiilor.

„În general, suntem administratori de vehicule de investiţii deschise din care clienţii pot intra şi ieşi liber. Mai ales în aceste zile, a trebuit să avem în vedere acest aspect, atât din perspectiva deţinerilor de cash în portofolii, cât şi din perspectiva a ceea ce tranzacţionăm.”

CEO-ul administratorului de fonduri mutuale subliniază în continuare importanţa proceselor de diversificare. 

„Sigur că este un alt aspect important, atât în ceea ce priveşte portofoliile diversificate prin construcţie, unde am căutat să dispersăm cât mai mult riscul decât am văzut în strategia de investiţii de dinainte de izbucnirea conflictului, cât şi în portofoliile „monocolore”, de acţiuni, unde am încercat să dispersăm riscul sectorial, geografic, tocmai pentru că evoluţiile sunt foarte rapide.Unele tendinţe pe termen lung vor rămâne, volatilitatea introduce mult zgomot şi se pot schimba destul de mult condiţiile din piaţă”, explică Horia Braun.

 

Alte declaraţii: