Dan Gheorghe, NN Pensii: Aşteptăm cu nerăbdare ca unele dintre companiile listate pe AeRO să ajungă în piaţa reglementată

Autor: Alex Ciutacu 17.03.2022

NN Pensii, administratorul celui mai mare fond de pensii private Pilon II, aşteaptă „cu nerăbdare” ca unele dintre companiile listate pe piaţa AeRO a Bursei de la Bucureşti să facă trecerea pe principală, însă un criteriu important va fi cel al capitalizării, a explicat Dan Gheorghe, chief investment officer, NN Pensii, în cadrul evenimentului ZF Romanian Capital Market Summit 2022.

„Aşteptăm cu nerăbdare ca unele dintre companiile listate pe AeRO, de exemplu, să ajungă pe piaţa reglementată, bineînţeles să aibă şi o capitalizare care să ne permită să luăm expunere”.

Totodată, fondurile de pensii investesc şi în afara ţării, din considerente care ţin de diversificare, întrucât în piaţa locală nu găsesc destui emitenţi care să se potrivească criteriilor.

„Dacă ne uităm în portofoliul fondurilor de pensii vedem că o parte din expunerea pe acţiuni este în afara ţării. Şi motivul principal a fost o diversificare din perspectiva sectoarelor în care investim, pentru că după cum spuneam şi mai devreme bursa din România este foarte concentrată în energie şi bănci, mă refer la cele mai mari companii listate aici, am vrea să găsim şi alte sectoare pe care să putem să luăm expunere, însă din păcate până acum au fost puţine companii aici care să îndeplinească criteriile, la lichiditate şi capitalizare”.