MAM Bricolaj cheamă acţionarii pentru a aproba plata unor dividende de 1,9 mil. lei: randament de 4,5%

Autor: Tibi Oprea 21.03.2022

MAM Bricolaj (simbol bursier MAM), furnizor de materiale şi accesorii pentru mobilier controlat de familia Găvan, listat pe piaţa AeRO a BVB, a propus acţionarilor pentru adunarea generală din 20 aprilie 2022 acordarea de dividende din profitul nerepartizat al anilor 2018-2019, în sumă de 1,9 mil. lei, potrivit datelor de la BVB. Compania propune astfel un dividend de 0,224 lei pe acţiune, reprezentând un randament de 4,5%. „Acordarea de dividende este o decizie care are la bază dorinţa noastră de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am construit-o, decizia de a investi în noi şi de a rămâne alături de noi“, spune Cristian Găvan, fondatorul MAM Bricolaj. 

„Randamentul de 4,5% pe care-l reprezintă dividendul oferit este important cu atât mai mult cu cât este superior mediei dobânzilor oferite în acest moment la alte instrumente de economisire şi investiţii practicate în România.” În 2021, reţeaua MAM Bricolaj a depăşit pragul de 300.000 de tranzacţii, cu aproape 20% mai mult decât în anul anterior. Tot anul trecut, în primul an de prezenţă pe bursă, compania a întregistrat o creştere cu 12% a bonului mediu de cumpărături din magazine comparativ cu 2020, transmite MAM Bricolaj. Conform convocatorului publicat de companie la BVB, acţionarii vor mai discuta în cadrul adunării generale despre trecerea de la conducerea prin administrator unic la Consiliu de Administraţie şi introducerea “Stock Options Plan”, pentru stimularea şi recompensarea performanţelor în interiorul companiei.

Pentru stimularea performanţei şi recompensarea persoanele cheie din companie cu acţiuni ale societăţii, investitorilor li se va mai propune aprobarea „MAM – STOCK OPTIONS PLAN”. Implementarea acestui program se va face prin răscumpărarea de către societate a unui număr maxim de 84.650 acţiuni, reprezentând 1% din capitalul social. Tranzacţiile de răscumpărare pot avea drept obiect doar acţiuni plătite integral şi vor fi efectuate din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii. Compania a raportat o cifră de afaceri de 24,9 milioane de lei la încheierea primului semestru din 2021, cu 47,7% mai mare decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 78%, până la 504.531 lei. La finele anului 2020, MAMBricolaj avea 107 angajaţi şi comercializa peste 9.000 de produse. Acţiunile MAM înregistreazăo scădere de 2,4% în 2022, respectiv un minus de 48,5% în ultimele 12 luni. Emitentul are 41,5 mil. lei capitalizare, arată datele BVB.