Record al traficului la metrou de la debutul pandemiei: Peste 9 milioane de călători au validat cartele în februarie 2022, cel mai ridicat nivel lunar din martie 2020 încoace, momentul zero al pandemiei în România

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.03.2022

♦ Pe magistralele 1 şi 3 cumulat, se remarcă o creştere de 65% a traficului în februarie 2022 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar pentru magistrala 2 (cea care face legătura între Berceni şi Pipera), creşterea este de 77% ♦ Ţinând cont că starea de alertă a fost ridicată începând cu luna martie 2022, iar numărul companiilor care şi-au rechemat angajaţii la birou a crescut, este de aşteptat ca traficul să urce în continuare ♦ În primele două luni ale anului înainte de pandemie, în subteran coborau la metrou peste 14 milioane de călători, potrivit datelor Metrorex.

Peste 9 milioane de călători au va­lidat cartele la intrarea în sta­ţiile de metrou din Bucureşti în februarie 2022, aproape dublu faţă de februarie 2021, când fuse­seră înregistrare 5,7 mi­lioane de validări. De la de­butul pandemiei, pragul de 9 milioane nu a mai fost atins în nicio lună. Metrorex nu a dorit să furnizeze date pen­tru fiecare staţie în parte, aşa cum făcea în trecut, ci doar pentru magistrale.

„Pentru întărirea măsurilor de siguran­ţă şi securitate, datele solicitate de dumnea­voas­tră rămân cele transmise anterior, obiec­tivul principal al societăţii noastre fiind transportul călătorilor cu metroul în con­diţii de siguranţă şi confort“, este răs­punsul directorului general Metrorex Mariana Miclăuş la întrebarea referitoare la mo­tivul pentru care compania nu mai furni­zează date pentru fiecare staţie în parte.

Datele pentru magistralele 1 (Dristor-Pantelimon) şi 3 (Preciziei-Anghel Saligny) sunt raportate cumulat întrucât se inter­sec­tează şi au staţii comune, explică Metrorex.