Avocaţii ZRVP recuperează 20 milioane euro pentru o firmă internaţională de construcţii în urma derulării unui arbitraj ICC

Autor: Roxana Rosu 22.03.2022

Firma de avocatură SCA Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) a recuperat 20 milioane euro pentru o firmă internaţională de construcţii în urma obţinerii unei soluţii definitive într-un caz de arbitraj.

Într-un prim pas a fost obţinută o hotărâre arbitrală pronunţată de către un tribunal constituit sub regulile Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ (ICC Paris), care a stabilit dreptul antreprenorului la peste 20 milioane euro plus penalităţi de întârziere reprezentând despăgubiri pentru lucrările suplimentare executate şi prelungirea duratei de execuţie a contractului din motive neimputabile antreprenorului.

Beneficiarul a formulat acţiune în anulare împotriva acestei hotărâri şi, în contextul iniţierii de către clientul ZRVP a procedurii de executare silită, a fost încheiată o tranzacţie care condiţiona închiderea disputei şi recuperarea întregii sume de către antreprenor de soluţionarea favorabilă a acţiunii în anulare.

La începutul acestui an recursul formulat de către beneficiar împotriva unei prime soluţii de respingere a acţiunii în anulare de către Curtea de Apel Bucureşti a fost, la rândul său, respins. La această dată au fost recuperate integral toate sumele obţinute în urma derulării arbitrajului.

Echipa de avocaţi, coordonată de Alina Tugearu (partner), a fost compusă din Andra Constantinescu (managing associate) şi Ion Enache (senior associate).