Sky News: Rusia va dezlănţui o „mare teroare" asupra protestatarilor din Herson şi intenţionează să-i răpească pe cei care ies în stradă în semn de sfidare faţă de invazia lor

Ziarul Financiar 22.03.2022

Rusia nu mai este dispusă să „joace frumos" cu protestatarii din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, şi intenţionează să-i răpească pe cei care ies în stradă în semn de sfidare faţă de invazia lor, susţine o persoană căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, potrivit Sky News.

Într-o scrisoare despre care se crede că a fost scrisă de un informator pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), apare informaţia potrivit căreia trupele au primit ordinul de a dezlănţui „marea teroare" asupra locuitorilor care se opun forţelor Kremlinului.

Scrisoarea, care a fost consultată de The Times, susţinea că protestatarii au fost salvaţi până acum doar pentru că militarii ruşi nu ştiau „cine anume trebuie capturat".

Informaţia mai arată că oamenii din Herson vor fi luaţi din casele lor noaptea şi duşi peste graniţa rusă dacă vor continua să protesteze.

„Chiar dacă va trebui să deportăm până la jumătate din oraş, suntem pregătiţi pentru asta", se arată în scrisoare.

Există informaţii că numeroase persoane din Hersonul ocupat se luptă pentru a avea acces la alimente şi medicamente. Oraşul din sud, cândva un centru economic, se află sub ocupaţie rusă de la începutul invaziei.