Efervescenţă pe piaţa chiriilor: angajaţii care revin la birou şi mutarea celor din Ucraina fac cererea să crească în Bucureşti şi în marile oraşe. În Bucureşti, chiria medie pentru un apartament cu două camere s-a menţinut la 400 de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.03.2022

♦ În Bucureşti, chiria medie pentru un apartament cu două camere s-a menţinut la 400 de euro (cu variaţii în funcţie de segmentul de piaţă în care se încadrează locuinţa), în vreme ce în Cluj-Napoca a crescut cu 12,2% din februarie 2021 până în februarie 2022, ajungând astfel la 415 euro.

Ridicarea stării de alertă a făcut unele companii să fie ferme în readucerea angajaţilor la birou, ca în vremurile de dinainte de pandemie. Cum însă unii dintre ei renunţaseră la chiriile din Bucureşti pentru a lucra remote din provincie, piaţa chiriilor este din nou luată în vizor de cei care revin la munca din birouri. Cum se prefi­gurează, în aceste con­diţii, oferta pe segmentul chiriilor rezidenţiale?

„Dacă pe Bucureşti vedem o relativă stabilitate a chiriilor, în centrele regionale sunt semnale care arată că piaţa chiriilor a reintrat

într-o zonă de efervescenţă, de unde rezultă şi preţuri mai mari chiar cu 10-12%. E o chestiune de timp să vedem acest lucru şi în Bucureşti“, spune Andreea Comşa, managing director al Premier Estate Management.