Alpha Bank Romania lansează pe piaţa locală trei fonduri de investiţii în euro şi dolari, înregistrate în Luxemburg

Autor: Roxana Rosu 23.03.2022

Alpha Bank Romania lansează pe piaţa locală trei fonduri de investiţii în euro şi dolari, înregistrate în Luxemburg, şi care se adresează investitorilor ce doresc un portofoliu flexibil şi diversificat, cu o alocare globală a activelor pe un orizont investiţional de timp mediu şi lung.

Fondurile sunt de tip „fond de fonduri” (fund of funds – FoF) şi fac parte din Alpha (LUX) Global Funds, administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K., membră a Grupului Alpha Bank. Ele sunt supravegheate de Commission de Surveillance du Secteur Financier din Luxemburg.

“Cele trei fonduri de investiţii oferă acces pe pieţele financiare internaţionale, fiind adaptate profilului investitorilor care urmăresc sustenabilitatea în investiţiile de portofoliu. Investitorii pot beneficia de respectarea obiectivelor ESG care asigură îndeplinirea criteriilor legate de mediu, sociale şi de guvernanţă, o oportunitate pentru alinierea investiţiilor cu valorile personale, dar şi cu obiectivele mai largi ale societăţii”, a declarat Mario Penados, Director Direcţia Personal Banking, Alpha Bank Romania.