De 28 de ani are nevoie un investitor ca să-şi recupereze investiţia din profiturile MedLife. La nivel regional mediana, prin prisma multiplului PER, este de 17x. Ieri MedLife a anunţat că CEO-ul a vândut acţiuni de 3 mil. euro

Autor: Liviu Popescu 24.03.2022

De 28 de ani are nevoie un investitor MedLife (M) pentru ca preţul plătit de acesta în prezent pentru o acţiune la Bursa de la Bucureşti să fie recuperat din profiturile companiei, arată datele agregate de ZF.

Cu alte cuvinte furnizorul de servicii medicale private MedLife este evaluat de investitori în prezent la de 28 de ori rezultatul net înregistrat în anul 2021, adică o capitalizare de 3 miliarde de lei faţă de un profit net atribuibil de 107 mil. lei.

După Petrom, ZF continuă seria analizelor cu privire la multiplii de tranzacţionare ai compa­niilor din structura indicelui principal BET, comparând blue chipurile de la Bucureşti cu companiile asemănă­toare din regiune, adică aşa-numitele PEERS. Potrivit datelor agregate de ZF de la Refinitiv, printre companiile din Europe din acelaşi sector de activitate ca MedLife se numără Orpea (Franţa, cu PER de 12,8x şi P/S de 0,6x), suedezii de la Medicover (PER de 33,8x şi P/S de 1,15x), Terveystalo (17,5x şi P/S de 1,2x).