Claudiu Cazacu, XTB: Revenirea rapidă a Bursei de la Bucureşti aproape şterge declinul de la 1 ianuarie. BVB, peste SUA, Germania sau state din regiune

Ziarul Financiar 24.03.2022

După o serie de scăderi accentuate, însoţite de mişcări puternice de migrare spre teritoriile de refugiu, în februarie şi prima săptămână din martie, bursele au început o revenire rapidă.

Minimele pe indicii bursieri s-au înregistrat acum două săptămâni.

Indicele BET de la Bucureşti a recuperat 19,7% din minime (7 mar­tie) până la închiderea zilei de marţi, 22 martie, scrie Claudiu Cazacu, con­sulting strategist în cadrul XTB România. Indicele DAX, din Germania, a avansat cu 16,4% în aceeaşi perioadă, iar S&P 500 din SUA s-a apreciat cu 8,5%, în timpul dintre minime şi ultima tranzacţie din 22 martie. 

Cu toate acestea, S&P 500 are încă un minus de 5.9% anul curent, iar DAX unul de 9,7%. BET stă mai bine, cu un minus de doar 2,5%.Scăderile iniţiale au fost mai mari, în Germania şi România, în termeni procentuali, faţă de SUA, şi revenirile au fost mai consistente, dar, inte­resant, nu îndeajuns pentru a aduce o apropiere solidă de maxime în Germania.