Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Alexandru Stânean, TeraPlast: Începem 2022 cu finalizarea investiţiei în noile capacităţi de ţevi de apă şi gaz. Continuăm activităţile de tip M&A şi investiţiile în zona verde

Autor: Eduard Ivanovici 25.03.2022

♦ Compania vrea să instaleze o nouă capacitate de producţie de energie electrică cu panouri fotovoltaice şi să apeleze la schemele din PNRR.

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP), prezent pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, vrea să marcheze începutul de an prin definitivarea unor investiţii începute anul trecut şi iniţierea altora, a spus CEO-ul Alexandru Stânean în timpul ediţiei din 24 martie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„Începem anul cu finalizarea investiţiei în noile capacităţi de producţie de ţevi de apă şi gaz, vom avea linii cu un diametru de peste un metru. Ulterior vom începe implementarea, presupunând că va fi aprobat proiectul de ajutor de stat pentru fabrica de folii stretch, un proiect de 10 milioane de euro, cu o capacitate nouă de producţie. Este un produs exportabil care se fabrică prea puţin în România, comple­mentar portofoliului de ambalaje. Intenţionăm anul acesta să continuăm investiţiile în zona verde, respectiv să instalăm o nouă capacitate de producţie de energie electrică cu panouri fotovoltaice“, afirmă Alexandru Stânean.

În prezent, societatea are instalaţi 1,6 megawaţi şi plănuieşte să ajungă la 2,2 megawaţi în ceea ce priveşte noile hale din parcul industrial.