Un salariu pe zi. Un inginer în telecomunicaţii câştigă, în medie, 1.400 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 24.03.2022

Unele dintre cel mai bine plătite joburi din România sunt în telecomunicaţii datorită mixului de abilităţi pe care trebuie să le aibă candidatul ideal pentru o poziţie în acest domeniu.

Joburile deschise în prezent pe platforma BestJobs se adresează specialiştilor care au cunoştinţe teoretice şi practice solide în domeniul telecomunicaţiilor (ca de exemplu cunoaşterea sistemelor de operare UNIX/Linux) şi care sunt disponibili pentru deplasări în ţară.

De asemenea, în momentul angajării, contează foarte mult softskill-urile pe care le are un candidat, iar orientarea către client şi rezultate este o abilitate esenţială pe care ar trebui să o aibă o persoană care aplică pentru poziţia de inginer în telecomunicaţii. Salariile sunt în medie de 1.400 de euro pe lună, în funcţie de nivelul de competenţe al angajatului. Andrei Frunză, CEO, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale pentru acest tip de job sunt următoarele: prime de sărbători, tichete de masă, asigurare de sănătate, tichete de vacanţă, abonament la servicii medicale private, zile de concediu suplimentare, posibilitatea de a lucra remote, program flexibil şi traininguri de specializare.

În prezent, 184 de posturi vacante pentru poziţia de inginer în telecomunicaţii, dintre care două marcate cu eticheta Ukrainian Friendly Job, sunt disponibile pe platforma Bestjobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt disponibile în Bucureşti, Timiş şi Braşov.